Musikk i gravferd og vielse

Det kommer av og til spørsmål om valg av musikk i kirkelige handlinger. Neon ganger er forespørselen helt uproblematisk, andre ganger er det ønsker som åpenbart ikke passer inn i handlingen.

Kirkelige handlinger som gravferd og vielse er av "gudstjenestelig karakter", og har rimelig faste rammer. I Nord-Østerdalen har vi derfor bestemt at sang og -salmevalg i disse handlinger skal hentes fra salmeboka (autorisert materiale). Når regner innholdet i ny salmebok sammen med de to foregående, har vi langt over 1000 salmer å velge mellom. Det burde finnes noe som passer!

I minnedelen under gravferden er det derimot rom for å komme med ønsker, og her er vi veldig romslige med hva som kan fremføres.

Ta kontakt med kantor for avklaring på forhånd!